Het logo van Fastfloor, met als tagline "since 1990"

Binnen kijken bij Steven en Daisy

Steven en Daisy wonen samen met hun tieners Max en Sep, en hond Sam in hun zelfontworpen droomhuis in Ulft. Hun visie voor hun interieur werd met de visgraatvloer van Fastfloor werkelijkheid. En om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het is geen echt hout.

“We hebben ons huis helemaal zelf ontworpen. Het is heerlijk ruim en voldoet aan al onze wensen. Ook de locatie is geweldig. We hebben een heerlijk zonnige kavel aan het water in Ulft. Het is echt ons droomstekje. Mijn vriendin Daisy en ik hadden direct een duidelijke visie voor het interieur. We wilden een visgraatvloer. Een echte houten. Enthousiast gingen we op zoek, maar al snel raakten we ontmoedigd. We schrokken enorm van de hoge kosten. Daarnaast hadden we vloerverwarming laten aanleggen in ons huis, en we kregen steeds te horen dat echt hout de warmte niet goed zou doorlaten. Flink balen dus, maar wij waren niet bereid onze visie op te geven. 

Een PVC vloer met visgraatmotief

PVC?

We kwamen terecht bij Fastfloor en Jeroen vertelde ons dat PVC een veel betere optie was. Daisy was niet overtuigd. Ze had zich volledig ingesteld op hout, ze wilde geen ‘plastic’. Jeroen liet zich niet uit het veld slaan. ‘Ik overtuig haar wel’, zei hij zelfverzekerd tegen mij. In de showroom had hij voor ons twee voorbeelden van visgraatvloeren neergelegd. ‘Wat vind je van deze vloeren dan Daisy’, vroeg hij. Ze was verkocht. Het was precies wat ze zich had voorgesteld voor ons huis. ‘Het is PVC’, zei Jeroen vervolgens met een grote glimlach. Het woord plastic is daarna niet meer gevallen. Kleurstelling, wel of geen noesten; dat waren nu de onderwerpen.

Kleurstelling

We hebben gekozen voor een lichte PVC visgraatvloer. We hebben een modern huis met wit gestuukte muren, grote zwarte stalen deuren en een strakke donkere keuken. Het risico van die elementen is dat het kil wordt. We vonden het dus belangrijk om met de vloer een stuk warmte in ons huis te brengen. Tegelijkertijd moest de tint ook niet té warm zijn, want het moest wel passen in het geheel. We kozen daarom voor een lichte kleurstelling die ervoor zorgt dat alles perfect in elkaar overloopt. De vloer vormt de verbinding tussen het contrast van de donkere elementen en de witte muren. Het visgraatmotief geeft daarnaast een chique en stijlvolle uitstraling, en het zorgt ervoor dat de vloer meer tot leven komt. Er gebeurt echt wat in je kamer. Kortom: de perfecte basis voor ons gehele interieur.

Het uitkiezen van de kleurstelling was niet makkelijk. Gelukkig kregen we van Fastfloor flinke stalen mee naar huis. Niet van die kleine latjes, maar echt een vierkante meter. Zo konden we de verschillende kleurencombinaties goed bekijken in het veranderende licht, erover sparren met vrienden en familie en visualiseren hoe de vloer eruit zou zien in onze gehele woning. Kiezen blijft lastig, maar we zijn ontzettend blij met onze uiteindelijke keus. Zelfs toen er nog helemaal geen meubels in ons huis stonden, voelde het al warm aan.

Een visgraatvloer van PVC

Raambekleding

Ook de raambekleding komt van Fastfloor. We vonden het belangrijk dat deze paste bij het stoere karakter van de stalen deuren en de keuken. We hebben daarom gekozen voor brede zwarte aluminium jaloezieën. 

Materiaalkeuze

We wonen inmiddels een half jaar in ons huis, en hebben nog geen dag spijt gehad van onze keus voor PVC. Sterker nog, we worden vaak met onze neus op de feiten gedrukt hoe slecht een houten vloer bij ons had gepast. Met twee puberende jongens die in en uit rennen, en onze enthousiaste hond, had er op een houten vloer nu al wat gebruikssporen gezeten. Maar op deze vloer is geen krasje te zien. Geen vochtvlekken van een per ongeluk omgevallen glas cola (of wijn). Hij is nog zo goed als nieuw.

We hebben om eenheid en rust te creëren op alle verdiepingen en trappen voor dezelfde vloer gekozen. Alleen in de woonkamer komt het visgraatmotief terug. We vinden dat het motief het best tot zijn recht komt in een grote ruimte. En zo blijft het ook speciaal.

Totaalplaatje

We zijn super trots op ons huis en heel blij met de keuzes die we hebben gemaakt naar aanleiding van het advies van Fastfloor. We zijn nog niet klaar. Er hangt nog niks aan de muur, we missen nog lampen in de hal en er ontbreken nog wat meubels, maar een goede basis is écht het halve werk. Door de warmte van de vloer en de raambekleding voelt ons huis, als een echt thuis.”

29 april 2020
Delen