Het logo van Fastfloor, met als tagline "since 1990"

Traprenovatie

Loop je vaak de trap op en af? Is je huidige bekleding toe aan een nieuwe look? Denk dan eens aan het bekleden van je trap met PVC stroken. PVC is wellicht niet het eerste waar je aan denkt, maar PVC heeft veel voordelen ten opzichte van laminaat en tapijt. Het materiaal is niet glad, gaat lang mee en is waterdicht. Je moet PVC alleen goed schoon houden door er soms een vochtige doek overheen te halen. 

Kan je PVC op een trap leggen?

Is PVC geschikt voor iedere trap? Een vraag die vaak wordt gesteld. PVC is een zodanig veelzijdig product dat bijna iedere trap met PVC bekleed kan worden. Zelfs een open trap. Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om hun trap te bekleden met PVC. Dat is ook niet zo gek, want je kunt qua prints alle kanten op met PVC. Onze specialisten denken graag met jou mee om tot het gewenste resultaat te komen.

Het leggen van PVC op een trap kan zelf een lastige klus zijn. Stroken PVC moeten ter plekke handgesneden worden, om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Je wilt ten slotte dat het eindproduct een solide trap is. Eerst dienen de bestaande treden opgeschuurd te worden, om oneffenheden en oude lijmresten te verwijderen. Hiervoor kan je het beste een multischuurmachine voor gebruiken.

Voor het voorbereiden van de treden is het verstandig om elke trede invidividueel te meten. Een rechte trap is makkelijk zelf in te meten door de lengte en de breedte te pakken. Bij draaiende treden pak je de diagonalen van de binnenhoek tot de buitenhoek ook mee. Op basis van deze informatie kan je de PVC snijden om perfect op de trap te passen. Tip: maak een mal van een materiaal zoals karton als voorbeeld voor de gesneden PVC treden. Dit scheelt snijverlies en volkomt fouten.

Hierna zijn de stroken klaar om op de trap geplakt te worden. Het mooiste op een (dichte) trap is om de treden ook te voorzien van stootborden. Dit ziet er visueel beter uit en maak een echt geheel van de trap, en beschermt de trap zelf tegen schade. Na verloop van tijd is het makkelijk om krassen en deuken in je houten trap te zien. Vergeet niet om bijpassende trapneuzen uit te kiezen, waar je in kan spelen met het contrast van de PVC stroken, en de boventreden en het stootbord een geheel maken.

Wil je dit liever door ons laten doen? Kijk wat Fastfloor kan betekenen in het leveren, designen, en leggen van uw PVC trap. Loop eventueel binnen voor vrijblijvend (gratis) advies.

 

Hoe zit dat met het leggen van tapijt op trap?

Tapijt leggen is ten opzichte van PVC erg gecompliceerd. In principe werkt het leggen van tapijt hetzelfde, alleen is het verstandig om ondertapijt te leggen voor extra comfort. Ook als PVC is het verstandig om het te leggen in maatgesneden stroken, en de stootborden en treden los van elkaar te bevestigen. Het advies zou zijn om dit door een professional te laten doen, ook omdat niet elk tapijt geschikt is om op trappen te leggen.

Hiernaast kan het heel mooi zijn om je hal of eerste verdieping over te laten lopen met hetzelfde tapijt voor je trap.

 

PVC trapbekleding met betonlook

Zowel voor PVC vloeren als voor PVC trapbekleding zijn er veel mogelijkheden op het gebied van prints en looks. Op zoek naar een natuurlijke en levendige print? PVC bekleding met een marmer- of houtlook past dan goed in het trappengat. Of toch meer iemand die houdt van strak en modern? Kies dan voor trapbekleding met een betonlook. Al deze looks kun je doortrekken naar je hal of overloop, zodat het totaalplaatje klopt.

 

Open trap bekleden met pvc

Wil je een open trap gaan bekleden met PVC? Dat kan! Een open trap zorgt voor ruimte en rust in je huis. Hiernaast scheelt het een open trap ruimte. Door de traptreden met PVC te bekleden wordt alles een bijzonder geheel. Bij Fastfloor hebben we mensen in dienst die gespecialiseerd zijn in het leggen van PVC voor je (open) trap. Heb je er een vraag over? Stel ze dan gerust.

PVC trapbekleding

PVC trapbekleding en de kosten

De hoogte van de kosten om je trap te laten bekleden met PVC is afhankelijk van jouw trap. Zo zit er verschil tussen dichte trappen, open trappen, rechte trappen en ronde trappen. In een ronde trap zit bijvoorbeeld meer tijd en moeite dan een rechte trap. Een gesloten trap is ook duurder om te bekleden, omdat daarbij ook de stootborden worden meegenomen in het totale kostenplaatje.

 

Voordelen van PVC trapbekleding

Het bekleden van je trap met PVC heeft een aantal voordelen. PVC is namelijk eenvoudig te leggen, is niet gevoelig voor vocht en heeft duurzame kenmerken. Daarnaast is PVC trapbekleding geluiddempend en niet glad. Je zult dus niet snel uitglijden op een PVC-ondergrond.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op of wandel binnen voor een adviesgesprek bij onze showroom aan de Edisonstraat 107 in Doetinchem.

26 mei 2021
Meer over
Vloeren