Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Binnenkijken bij… het havenappartement van Jan en Ceciel - Fastfloor

Binnenkijken bij… het havenappartement van Jan en Ceciel

Jan verhuisde samen met zijn vrouw Ceciel naar een mooi nieuwbouwappartement in Doetinchem. Het fijne aan een nieuw opgeleverd huis, is dat je nog overal de keuze in hebt: welk keukenblok je kiest, welke vloer je erin legt en welke kleur je op de muur wilt. Maar waar begin je? Ze vonden hun droomvloer bij Fastfloor, en daar bleef het niet bij!

Jan en Ceciel woonden jarenlang in een vrijstaand huis in Etten, een echt ons-kent-ons-dorpje met zo’n 2.500 inwoners. Toen het vrijstaand wonen fysiek niet meer ging, begon de zoektocht naar een appartement in de stad. Zo kwamen ze terecht in de gloednieuwe wijk Iseldoks in Doetinchem, met uitzicht op de haven. “In februari 2019 hebben we het appartement gekocht, het is opgeleverd in oktober 2020,” blikt Jan terug. De inrichting van hun nieuwe huis begon bij de vloer.

Fastfloor woonkamer

Startpunt: de vloer

“We hebben lang gezocht naar de perfecte vloer, want dat is natuurlijk heel bepalend,” vertelt Jan. Eén ding wisten ze in ieder geval zeker: ze wilden vierkante tegels, vanwege de L-vorm van de woon- en eetruimte. Een plankenvloer bestaat uit stroken, wat een richtingbepalend effect meegeeft aan een ruimte. “Dat wilden we niet. Het moest één geheel worden.” Samen zijn ze bij heel wat woonwinkels langsgegaan. Via een advertentie kwamen ze terecht bij Fastfloor. Gelukkig, want daar waren ze snel geslaagd. Hun oog viel op een donkere vloer van PVC-tegels. Niet alleen mooi, maar ook praktisch: “We hebben bewust voor PVC gekozen, omdat je in een appartement moet voldoen aan de normen voor geluidsreductie. Op zich mocht een echte tegelvloer wel, maar harde materialen blijven toch altijd gehorig. Nu kunnen we ons vrij bewegen, zonder ons zorgen te maken dat we voor geluidsoverlast zorgen!”

Fastfloor woonkamer

Alles in één

Toen de vloer eenmaal gekozen was, vertelde Jeroen, de eigenaar van Fastfloor, dat hij ook de gordijnen en wanden kon verzorgen. “Zo hadden we alles in één pakket,” vertelt Jan tevreden. “Dat was natuurlijk aantrekkelijk, want je hebt maar met één bedrijf te maken. Dat is fijn voor de snelheid, alle werkzaamheden kunnen makkelijk ingepland worden. Normaal is de ene vakman ontzettend druk, de andere staat juist te springen om te beginnen, een derde loopt een paar dagen uit… Je kent het wel. Vandaar dat onze keuze op Fastfloor is gevallen.” Fastfloor maakt fast dus zeker waar. Een bijkomend voordeel was dat het bedrijf het gehele interieur goed op elkaar kon afstemmen: welke gordijnen passen mooi bij de vloer, welke kleur staat het mooist op de muren?

Verkeerswit

Bij de inrichting van de woonkamer en keuken, heeft het stel veel rekening gehouden met de lichtinval. Bij een vrijstaand huis krijg je meestal van alle kanten licht binnen, maar bij dit appartement komt de belichting maar van één kant: “We hebben alleen ramen aan de kant van de haven, en de ruimte is 11,5 meter diep. Dan hebben we ook nog een donkere vloer en een donkere keuken.” Ze moesten dus oppassen dat het huis niet te donker zou worden. Vandaar dat ze bewust voor een wit kookeiland hebben gekozen. En niet te vergeten: witte muren. Maar het ene wit is het andere niet. Hoe weet je welke kleur wit je moet kiezen? “Je moet alle soorten wit naast elkaar zien om het verschil te zien,” beaamt Jan. “Fastfloor heeft ons goed advies gegeven. Uiteindelijk hebben we voor de verfkleur RAL 9016 gekozen.” RAL 9016 is een heldere kleur wit, die zelfs kamers met weinig licht een heldere en frisse uitstraling kan geven. Dat laat de ruimte bovendien optisch groter lijken. Leuk feitje: deze wittint wordt ook wel verkeerswit genoemd, want het wordt veel gebruikt op de weg.

Fastfloor keuken

Behang

In de leefruimte van Jan en Ceciel springen twee wanden met behang direct in het oog: een donkerblauwe muur in de zithoek, en in de keuken een mistig dennenbos, waar het zonlicht doorheen schijnt. Het breekt de witte wanden op en zorgt voor een gezellige sfeer in de ruimte. “Het behang hebben we zelf uitgekozen en besteld, maar Fastfloor heeft het aangebracht. Het mistige bos hebben we gekozen omdat Ceciel zich daarbij meteen thuis voelt.” Lachend: “Dat is een dochter van de boswachter, haha!”

Meubels

Ook de meubels maken het huis meteen tot een thuis, want die hebben ze allemaal meegenomen uit de vorige woning. Maar hun tafels en kasten waren rustiek, donker eiken − geen perfecte combinatie met een donkere vloer. Daar wist Jan wel een oplossing op: “In meubelzaken zagen we overal blank eiken. We zeiden tegen elkaar: eiken meubels, die hebben we al. Laten we die zelf een modern tintje geven! Ik heb ze allemaal geschuurd en opnieuw gelakt. Het was een hoop werk, maar daar krijg je ook wat voor terug.” Hij kan er trots op zijn, want het resultaat mag er zijn.

Fastfloor Iseldoks

Jarenlang woonplezier

Inmiddels is de verhuizing achter de rug. De meubels, muren, vloeren en gordijnen vormen een harmonieus geheel. “De samenwerking met Fastfloor is dus heel goed gegaan,” vertelt Jan tevreden. “Als er een probleempje is, dan wordt dat ook meteen opgelost. Dat vind ik een groot pluspunt!” Nu gaan ze jarenlang woonplezier tegemoet. “We wonen er nu een paar maanden en het bevalt prima! Het liefst zouden we ook lekker Doetinchem ingaan en op een terrasje gaan zitten, maar daar is nog even geduld voor nodig.” Maar Jan kan de lockdown ook van de positieve kant bekijken: “We kunnen zo wel goed aan het appartement wennen, aan alle geluidjes, alle mogelijkheden en onmogelijkheden.”

30 maart 2021
Delen