Het logo van Fastfloor, met als tagline "since 1990"

Raamdecoratie

Bij Fastfloor vind je op maatgemaakte rolgordijnen, jaloezieën, plissés, en nog veel meer. Creëer de perfecte sfeer in elke kamer met onze hoogwaardige en stijlvolle zonweringoplossingen.

Gordijnen spelen een onmisbare rol in ruimtes, vaak zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Hun invloed reikt verder dan slechts esthetiek; ze hebben impact op verschillende aspecten van de binnenruimte:

 

  1. Lichtregulatie: Gordijnen bepalen de hoeveelheid natuurlijk licht die een ruimte binnenkomt. Door licht te dempen of juist door te laten, kunnen ze de sfeer en het comfortniveau in een ruimte drastisch veranderen. Overdag kunnen gordijnen helpen verblinding te verminderen en ’s nachts bieden ze privacy en verduistering, wat belangrijk is voor een goede nachtrust.

  2. Thermische isolatie: Gordijnen kunnen de temperatuur in een kamer reguleren door warmteverlies te verminderen in de winter en door de warmte van de zon buiten te houden in de zomer. Zware, gevoerde gordijnen fungeren als een barrière tegen tocht en helpen de verwarmingskosten te verlagen.

  3. Geluiddemping: Gordijnen, vooral die van dikkere en zwaardere stoffen, hebben geluiddempende eigenschappen. Ze kunnen echo’s en nagalm in een ruimte verminderen, wat bijdraagt aan een rustiger en aangenamer akoestisch milieu. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden of ruimtes met harde vloeren en muren.

  4. Esthetische waarde: Gordijnen zijn een belangrijk decoratief element. Ze kunnen kleur, patroon en textuur aan een ruimte toevoegen, en daarmee de algehele stijl en uitstraling van een interieur bepalen. De keuze van gordijnstof en -kleur kan een ruimte visueel groter, kleiner, warmer of koeler laten lijken.

  5. Privacy en veiligheid: Gordijnen bieden privacy door inkijk van buitenaf te voorkomen. Dit is vooral belangrijk in stedelijke gebieden en voor kamers op de begane grond. Bovendien kunnen ze een gevoel van veiligheid en geborgenheid bieden, wat bijdraagt aan het welzijn van de bewoners.

Onze leveranciers zijn zorgvuldig geselecteerd om te zorgen dat we alleen de hoogste kwaliteit gordijnen en raambekleding aanbieden. Hier is een overzicht van enkele van onze vooraanstaande leveranciers:

Unilux horren staan bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en innovatie in het bieden van insectenwering voor woningen en bedrijven. Het Nederlandse merk Unilux heeft een breed assortiment aan horren die perfect inspelen op de behoeften van moderne huishoudens. Of je nu op zoek bent naar een hor voor je ramen, deuren, of zelfs schuifpuien, Unilux biedt een passende oplossing. Bekijk hier meer over onze samenwerking met Unilux.

Cenci is een leverancier die bekendstaat om zijn verfijnde en elegante raamdecoraties. Met een breed assortiment aan stoffen en stijlen biedt Cenci oplossingen die passen bij zowel klassieke als moderne interieurs. Hun focus ligt op maatwerk en kwaliteit, waardoor elke klant verzekerd is van producten die perfect aansluiten bij hun specifieke wensen en behoeften. Een van de aantrekkelijke kenmerken van Cenci’s producten is dat ze brandwerend zijn. Dit biedt extra veiligheid en gemoedsrust, zowel voor consumenten als zakelijke klanten. Cenci combineert traditioneel vakmanschap met moderne technieken om duurzame en stijlvolle gordijnen te produceren.

Bekijk hier het aanbod van Cenci.

Eijffinger gordijn Joy     eijffinger clean gordijn

Eijffinger staat bekend om zijn creatieve en innovatieve benadering van interieurtextiel. Al meer dan 140 jaar biedt Eijffinger een breed scala aan gordijnen en wandbekleding die uitblinken in kleur, patroon en textuur. Hun collecties zijn een bron van inspiratie voor iedereen die op zoek is naar unieke en stijlvolle oplossingen voor hun interieur. Eijffinger streeft naar duurzaamheid en werkt met hoogwaardige materialen om producten te leveren die zowel esthetisch als functioneel zijn.

Bekijk hier het aanbod van Eijffinger.

BeCe is een toonaangevende naam in de wereld van raambekleding, met een uitgebreide collectie rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën. Innovatie en functionaliteit staan centraal bij BeCe. Ze bieden geavanceerde oplossingen zoals slimme bediening en energie-efficiënte materialen. BeCe’s producten zijn ontworpen om een optimale balans te bieden tussen lichtregeling, privacy en stijl, waardoor ze een ideale keuze zijn voor elk type ruimte.

Bekijk hier het aanbod van BeCe

Zonnelux is een expert op het gebied van raambekleding en staat bekend om zijn veelzijdige en gebruiksvriendelijke producten. Hun assortiment omvat een breed scala aan jaloezieën, shutters, rolgordijnen en plisségordijnen, allemaal ontworpen met oog voor detail en kwaliteit. Zonnelux combineert moderne technologie met stijlvolle ontwerpen, wat resulteert in functionele en duurzame oplossingen die bijdragen aan het comfort en de esthetiek van elk interieur. Ze zijn ook sterk gericht op duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid.

Bekijk hier het aanbod van Zonnelux

8 juli 2024
Meer over
Ramen