Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Fastfloor creëert trendy en functionele moswanden - Fastfloor

Trendy en functionele moswanden van Fastfloor: ‘Wie wil dit nou niet?’

De subtiele geur van een fris bos en een zachte warme uitstraling: ik heb het over moswanden. Een trend die binnenkort niet meer uit kantoorruimtes is weg te denken. De look and feel van natuur, middenin jouw bedrijf. Wie wil dat nou niet? En particulieren: ook in een woonkamer staat een moswand super gaaf! 

Ik zag de moswanden een paar jaar geleden voor het eerst verschijnen in tijdschriften. Het valt samen met de trend van meer groen in ons interieur, meer beleving, echt dat botanische. Er is in de begintijd van deze trend flink geworsteld met het juiste product. Want wat bleek: mos van kunststof ziet er echt uit als… kunststof. En dat is natuurlijk juist het laatste wat je wilt als je de natuur naar binnen wilt halen. De volgende stap was echt mos, maar dit was weer niet gebruiksvriendelijk. Je moest het mos zelf vochtig houden en het verkleurde door lichtinval. Ik besloot de moswanden links te laten liggen zolang ik de kwaliteit niet kon waarborgen. Maar sinds een jaar heeft Fastfloor de trend ook volledig omarmd. En wat is het gaaf!

Gemummificeerd mos

Ik stuitte op een leverancier in moswanden die het product volledig heeft geperfectioneerd. Het mos is als het ware gemummificeerd. Dat wil zeggen dat het natuurlijk vocht uit het mos is onttrokken en het vervolgens is ingespoten met een middel dat zorgt dat het mos exact blijft zoals het op dat moment is. De kleur blijft hetzelfde, de structuur blijft hetzelfde, het valt niet uitelkaar én het heeft geen water nodig. Je kan het jaren laten hangen zonder dat je er ooit naar om hoeft te kijken. Het is compleet onderhoudsvrij. Als echte interieurliefhebber kon ik mijn geluk niet op. Het is echt een fantastisch product met oneindig veel toepassingen. Ik vind het ontzettend gaaf dat Fastfloor deze trend nu ook kan bieden aan klanten. 

Wat doen moswanden voor een ruimte?

Een moswand in een kantoorruimte zorgt voor een prettig binnenklimaat. Het groen haalt een hele ruimte op. Het is een moderne blikvanger die ontzettend veel sfeer geeft. Uit onderzoek is gebleken dat een groene omgeving een positief effect heeft op mensen. Door de natuur naar binnen te halen creëer je een gevoel van rust en comfort. Een fijne basis voor productiviteit. En het gaat verder dan een gevoel van rust, de moswand zorgt ook letterlijk voor rust doordat het mos veel geluid absorbeert. Een goede manier om die storende akoestiek in je bedrijfspand aan te pakken. Moswanden fungeren daarom ook als perfecte dividers in een kantoortuin. Niet alleen mooi dus dat mos, maar ook nog eens functioneel. 

Oh, en als je je afvraagt of het mos ergens naar ruikt: het is nagenoeg geurloos. Soms als je voorbij loopt of als je dichtbij zit kan je heel licht een frisse boslucht ruiken. Heerlijk toch?

Wat voor toepassingen zijn er mogelijk?

De toepassingen van het mos zijn oneindig. Ten eerste zijn er veel verschillende soorten mos. Rendiermos, platmos, bolmos; en die kun je ook weer met elkaar afwisselen voor een interessante structuur. Fastfloor kan een hele wand bekleden met het mos en een soort groene oase creëren, maar we kunnen het mos ook inlijsten waardoor het een soort kunstwerk wordt. Mos is ontzettend makkelijk te bewerken en kan dus in werkelijk élke vorm worden geleverd. Bedenk het, en wij kunnen het maken. Ik vind het bijvoorbeeld super gaaf als bedrijven gaan voor hun logo in mos. Het is echt een eyecatcher. En laatst hebben we bij een klant de entree opgefrist met mos. We hebben vlakken hout afgewisseld met grote vierkanten vol mos. Een soort legpuzzel. Het resultaat was waanzinnig.

En moswanden voor particulieren dan?

Bij Fastfloor merken we dat de moswandtrend nog niet vaak wordt toegepast in woningen. Dit terwijl het ook een mooi en passend product is om een woonkamer, keuken of hal mee op te leuken. In woningen met bijvoorbeeld een vide is een moswand een perfecte manier om eenheid te creëren. De prijs van zo’n 220 euro per vierkante meter vertaalt zich misschien nog niet helemaal naar de particulierenmarkt. Het blijft een natuurproduct en het is nog vrij prijzig. Dat gezegd hebbende: je krijgt er wel iets blijvends en unieks voor terug. Geen van de moswanden voor particulieren is hetzelfde.

Een ding is zeker: de moswanden zijn here to stay. Dit is geen hype. Het past volledig bij de trend die we zien in kantoorland. Alles wordt persoonlijker, sfeervoller en beleving speelt een steeds grotere rol. Ben jij benieuwd wat een moswand voor jouw bedrijfsruimte zou kunnen doen? Welke toepassingen passen bij wat jij wilt uitstralen? Maak een afspraak via onderstaand contactformulier of wandel gerust een keer binnen bij onze showroom aan de Edisonstraat 107 in Doetinchem. Graag tot snel!

Jeroen Veenhuis.

7 mei 2020
Delen