Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Fastfloor zet sfeer in creatieve broedplaats De Steck - Fastfloor

Fastfloor Doetinchem zet sfeer in creatieve broedplaats De Steck

Fastfloor is vanaf het begin betrokken geweest bij het hippe interieur van De Steck in Doetinchem. Een zakelijke broedplaats voor creativiteit in de markante oude bibliotheek. Een flinke uitdaging met een geweldig eindresultaat!

Dit was echt het meest gave project ever! De Steck is gevestigd in de oude bibliotheek van Doetinchem. Een pand uit 1975 dat een icoon is van de architectonische stroming structuralisme. Een stroming die zich kenmerkt door gebouwen met een geometrische structuur en veel beton. We wilden het gebouw in ere houden, maar het tegelijkertijd naar het hedendaagse tillen. Daarnaast wilden we de kille betonnen ruimtes een warme creatieve en inspirerende sfeer geven, zonder het industriële te verliezen. Een flinke, maar fantastische uitdaging die we samen met de architecten van van Duoplan Doetinchem zijn aangegaan.

Beton in combinatie met tapijttegels binnen bij De Steck

Beton, beton, betoon

We hebben ervoor gekozen om de bestaande kwaliteiten van het gebouw te versterken. We hebben het beton dus beton gelaten. Sterker nog, we hebben het beton geaccentueerd. Door het aangetaste gevelmetselwerk op te frissen met een donkere kleur valt het beton dat nog in goede staat verkeerde nu juist meer op. Alle plafonds zijn bouwkundig in tact gelaten en zwart gespoten waardoor er een vorm van intimiteit is ontstaan. En dan de vloeren. Wij geloven bij Fastfloor Doetinchem dat vloeren de basis vormen voor het gehele interieur. De vloer zorgt voor sfeer en beleving in een ruimte. Noodzakelijk in een inspirerende pand voor innovatieve ondernemers.

Iedere ruimte heeft zijn eigen tapijt bij De Steck

Karakter

Om karakter te brengen in het eerst kille pand, heb ik goed gekeken naar welk bedrijf in welke ruimte komt. Ik heb alle vloeren afgestemd op de filosofie en sfeer van elke onderneming. Elke ruimte heeft hierdoor een unieke sfeer gekregen. In de ruimte van een energiemaatschappij kozen we bijvoorbeeld voor een fluorescerend groen tapijt. In de ruimte waar een ondernemer kwam te zitten die áltijd een spijkerbroek draagt, kozen we voor tapijttegels met een denimkleur. Daarnaast vertaalden we, in de ruimte waar een loket kwam van Gemeente Doetinchem, de kleuren van de stad naar tapijttegels. En in de grote open ruimte waar zzp’ers gebruik kunnen maken van de flexwerkplekken, legden we acht verschillende kleuren tapijttegels in een wisselende volgorde. Super gaaf, echt een eyecatcher! Omdat de basis van het pand zo rustig is, knallen alle kleuren eruit.

Innovatief en creatief

We vonden het belangrijk dat de vloeren niet alleen mooi en kwalitatief hoogstaand waren, maar dat ze ook de doelstelling van De Steck als multifunctioneel pand en creatieve broedplaats onderstreepten. Geen saaie veilige vloeren dus, maar innovatief en creatief. Net als de ondernemers die in het pand zitten. De toepassing van alle kleurrijke tapijttegels geeft het gebouw trouwens overigens niet alleen karakter en warmte, het maakt het ook akoestisch aangenaam waardoor het een aantrekkelijk pand is om in te werken.

Inspirerende omgeving met mooie vloeren bij De Steck

Duurzame vloeren

Nog een doelstelling van De Steck: het boosten van de circulaire economie. Ook hieraan heeft Fastfloor bijgedragen. In alle ruimtes, met uitzondering van de grand café De Steck en de keuken, legden wij tapijttegels van Desso. Vanuit een Cradle to Cradle-filosofie zijn deze tegels zo geproduceerd dat na eventuele verwijdering van de vloeren, de garen (de bovenzijde) gescheiden worden van de rug (de onderzijde). Na een aanvullende zuiveringsfase wordt het garen terug geleverd aan de garenfabrikant die er nieuw garen van maakt, om weer toegepast te worden op nieuwe vloertegels. Heel duurzaam dus!

Eindresultaat

We vonden het als Fastfloor een grote eer om vanaf het allereerste moment betrokken te zijn bij de metamorfose van dit markante pand in onze eigen stad. En het eindresultaat is super gaaf. Alles sluit naadloos op elkaar aan. De architectuur, de vloeren en het moderne en kleurrijke interieur. Wij zijn super trots op dit gave pand!

Fastfloor Doetinchem staat voor je klaar!

Denk jij nu: wij verhuizen binnenkort naar een nieuw pand of mijn bedrijfsruimte kan ook wel een update gebruiken? Fastfloor Doetinchem staat voor je klaar! In de huidige arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit dat werknemers zich thuis voelen in een kantoor. Dat ze geprikkeld worden. Fastfloor Doetinchem helpt daar graag aan mee. We hebben jarenlange ervaring bij het ontwerpen en leggen van vloeren in verschillende branches. Maak een afspraak via onderstaand contactformulier of wandel gerust een keer binnen bij onze showroom aan de Edisonstraat 107 in Doetinchem. Graag tot snel!

Jeroen Veenhuis

8 juni 2020
Delen