Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Fastfloor Doetinchem legt kantoorvloeren anno nu - Fastfloor

Praktisch én mooi: Fastfloor Doetinchem legt kantoorvloeren anno nu

Praktisch. De eis voor de kantoorvloeren in het nieuwe pand van Aelbers Flexibele PersoneelsDiensten in Doetinchem was simpel. Fastfloor wist toch met een creatieve uitwerking te komen. Want waar er tien jaar geleden ‘gewoon iets’ op de vloer moest in een kantoor, is een kantoorvloer nu van levensbelang voor de werkbeleving.

Aelbers draagt als uitzendbureau aan bij aan het oplossen van personeelsvraagstukken in de bouw. Voor hun nieuwe pand in Doetinchem wilden ze een prettige werkomgeving creëren voor hun personeel. Ze klopten bij ons aan voor de kantoorvloeren. Hun eis was simpel: het moest vooral praktisch en duurzaam zijn. Aelbers had al een ontwerp voor het interieur liggen: modern, strak en met oog voor de natuur door planten en groentinten in de meubels. In de tekeningen zag ik een simpel grijs tapijtvloertje liggen. Dat moet anders, dacht ik direct. Samen met de klant zijn we in onze showroom gaan brainstormen met materialen en patronen.

Visgraat PVC op de kantoorvloeren bij Aelbers

Kantoorvloeren van visgraat PVC stroken

Al snel veranderden hun gedachten toen ze alle mogelijkheden zagen. Ik adviseerde het simpele grijze kantoorvloertje in te ruilen voor een hippe visgraat PVC-vloer in de gemeenschappelijke ruimtes en grijze en groene tapijttegels te leggen in de kantoren. In onze gesprekken in de showroom kwam naar voren dat ze anders wilden zijn dan andere uitzendbureaus. Dat ze als bedrijf openstonden voor uitdagingen en groei. Daar past toch geen saaie vloer bij? Ze waren overtuigd van mijn ontwerp en namen het vol vertrouwen aan. Gaaf!

Kantoorvloeren met een mooi tapijt

Harmonieus geheel

Ik ontwierp een look voor de kantoorvloeren waarbij het tapijt gradueel overloopt van grijs naar groen. Hoe dichterbij je bij de buitenlucht komt, hoe groener het tapijt wordt. Een perfecte combinatie met het interieur. De visgraatvloeren in de gemeenschappelijke ruimtes zorgen voor levendigheid in het pand, zonder dat het druk wordt. Ook zorgt het visgraatmotief ervoor dat een ruimte groter lijkt. Daarmee versterkt de vloer de optische illusie die al werd gecreëerd door de vele glazen wanden in het pand. Door de grijze kleur van het tapijt terug te laten komen in de kleurstelling van de visgraatvloer vormt alles een geheel.

We vonden het belangrijk om met de kantoorvloeren een harmonieus geheel te creëren. In het pand van Aelbers staan veel glazen wanden. Je kan dus alles in één oogopslag zien. We zorgden voor een gevoel van eenheid door de vloeren naadloos in elkaar te laten overlopen, ondanks het verschil in kleur en materiaal. Ons ontwerp voldeed daarmee aan al hun eisen. Praktisch door de wijze van leggen, duurzaam door het kwalitatief hoogstaande materiaal, maar ook mooi, warm en creatief.

Harmonieus geheel van de kantoorvloeren

Custom made kleed op de kantoorvloeren

Voor de eerste verdieping ontwierp ik in samenwerking met Aelbers een eigen kleed. Ze waren voor een grote open ruimte waar zich stilte werkplekken bevinden, op zoek naar een verbindende oplossing. Alle zitjes leken te zweven in de kale ruimte. Het was een ongezellig en onsamenhangend gezicht. Ik stelde voor samen een groot vloerkleed te ontwerpen. Wat zeg ik, een mega kleed van maar liefst tien bij drie meter. De klant keek hun ogen uit toen ik die oplossing aandroeg. Was dit echt mogelijk? Ja zeker! Samen kozen we vier dessins uit die wij vervolgens aan elkaar lieten lassen. We zorgen zo dat het een vaste massa wordt waarin geen naden zijn te bekennen. Het resultaat: een persoonlijk ontwerp, volledig naar eigen smaak en de perfecte verbinder voor hun stilteruimte. Geen zwevende zitjes meer, maar een harmonieus geheel.

Aelbers is super gelukkig met het eindresultaat. Zo gelukkig dat de oud-directeur zelfs heeft gevraagd of wij ook een PVC visgraatvloer willen leggen in zijn woning die hij nu aan het bouwen is. Nou een groter compliment is er niet toch?

Fastfloor Doetinchem staat voor je klaar!

Denk jij nu: wij verhuizen binnenkort naar een nieuw pand of mijn kantoor kan ook wel een update gebruiken? Fastfloor Doetinchem staat voor je klaar! In de huidige arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit dat werknemers zich thuis voelen in een kantoor. Dat ze geprikkeld worden. Fastfloor Doetinchem helpt daar graag aan mee. We hebben jarenlange ervaring bij het ontwerpen en leggen van kantoorvloeren in verschillende branches. Van de Rabobank tot grote productiebedrijven: zo’n 30 procent van ons werk bestaat uit kantoorvloeren. Maak een afspraak via onderstaand contactformulier of wandel gerust een keer binnen bij onze showroom aan de Edisonstraat 107 in Doetinchem. Graag tot snel!

Jeroen Veenhuis

8 juni 2020
Delen