Javascript is uitgeschakeld in de browser waardoor de website niet goed kan functioneren.
Schakel javascript in om deze website juist te kunnen gebruiken.
Hoe Fastfloor Doetinchem vloeren coronaproof maakt - Fastfloor

Hoe Fastfloor Doetinchem vloeren coronaproof maakt

Onze zakelijke klanten realiseren zich steeds meer dat 1,5 meter afstand het nieuwe normaal is. Maar linten in gangen of afgeplakte pijlen van tape op de vloer zijn natuurlijk niet echt sfeervol. Daarom creëren wij bij Fastfloor Doetinchem sinds kort coronaproof vloeren. Effectief én mooi.

Aan het begin van dit jaar had ik nooit geloofd dat we onze vloerontwerpen zouden aanpassen op een virus. Maar helaas: niks is minder waar. De vraag naar een functionele en decoratieve oplossing om mensen te herinneren aan het behouden van anderhalve meter afstand groeit gestaag. Ziekenhuizen, horecagelegenheden, scholen, grote kantoorpanden: de behoefte naar een duurzame oplossing is groot. Vooral nu langzamerhand steeds meer mensen weer op kantoor werken.

De afgeplakte pijlen op wanden en vloeren waren prima voor een paar weken. Nu willen onze klanten echter het nieuwe normaal op een professionele manier integreren in hun bedrijfspanden. Dit geldt zowel voor klanten die al een verhuizing naar een nieuw pand of renovatie in de planning hadden staan als voor klanten die hun inrichting op speciaal op de pandemie aanpassen. Gelukkig hebben we bij Fastfloor eenvoudige en tegelijkertijd aantrekkelijke oplossingen bedacht voor deze bizarre situatie waar we met z’n allen inzitten.

Lijnen en looproutes

Je kunt mensen onbewust een vooraf bedachte route laten volgen door een vloer in twee kleurschakeringen te leggen. Zo ontstaan er looppaden. Uit ervaring weten wij dat mensen deze paden volgen. Ook zonder dat er grote pijlen of aanwijzingen op de vloer staan. Zo zijn we nu bij zorginstelling Carinova bezig om op deze wijze de vloer coronaproof te maken. We leggen daar brede banen in twee verschillende kleuren: grijs en blauw. En op die wijze creëren we lijnen en looproutes door het volledige pand. De banen zijn dusdanig breed dat als mensen elkaar in tegengestelde richting passeren dat de veilige afstand tussen hen altijd wordt bewaard. Het mooie is: het blijft ook na corona een gaaf modern ontwerp met mooie gedempte kleuren die passen bij de betreffende zorginstelling. Dus ook als corona niet het nieuwe normaal is (laten we het hopen), blijft de vloer functioneel.

Op deze wijze vertalen we de coronarichtlijnen naar het ontwerp van een vloer zonder dat het een storend element wordt in een pand. Bij receptieruimtes passen we hetzelfde concept toe met de afwijkende kleuren. Zo leggen we als scheidslijn een baan van ruim anderhalve meter in een afwijkende kleur vlak voor de balie die daarna overgaat in een andere kleur of patroon. Zo wordt het voor mensen duidelijk waar verwacht wordt dat zij staan als ze communiceren met de receptionisten, zonder dat dit op schreeuwerige wijze wordt overgebracht met linten en bordjes.

Hoe zit het met bestaande vloeren?

Ook voor bedrijven die niet hun volledige kantoorvloer willen laten vervangen zijn er mooie oplossingen. Zo liggen in een groot deel van de kantoorpanden in Nederland tapijttegels. We kunnen nu tegels bestellen waarin verschillende kleuren pijlen zijn verwerkt. Op eenvoudige wijze kunnen wij deze integreren in het bestaande vloerontwerp door enkele ‘oude’ tapijttegels te vervangen door de tegels met pijlen. Zo ontstaat er een looproute met pijlen, maar wel op een functionele manier die tevens decoratief is. Het lelijke felgekleurde duct tape kan op deze manier weer in de prullenbak. En: de tapijttegels die we verwijderen om plaats te maken voor de pijlen, bewaren we voor onze klanten in ons magazijn. Mochten de pijlen dan toch in de nabije toekomst overbodig worden, is de vloer weer makkelijk terug te brengen in de oude staat.

Vertrouwen

Niet alleen de vraag naar coronaproof vloerontwerpen is nieuw, ook onze werkwijze is door het virus veranderd. Het blijft bizar. Voor een grote klus voor IKEA in Finland moesten we laatst voor iedere medewerker gezondheidsverklaringen en een hele lijst aan persoonlijke informatie aanleveren. Zonder de verklaringen kwamen we de bouw niet op. Al onze vloerenleggers werken met spatmaskers op en we mogen met minder man in kleine ruimtes werken. Planning technisch soms best een uitdaging. We snappen dat het noodzakelijk is en houden ons uiteraard aan alle voorschriften, maar het blijft wennen.

Tegelijkertijd mogen we echt niet klagen en dat doen we dan ook niet. Tot nu toe gaan al onze klussen nog door en trekken zakelijke klanten hun investeringen in nieuwe panden of renovaties niet in. Ik vind het mooi om te zien dat klanten ook in deze periode hun vertrouwen aan ons schenken. En dat wij kunnen bewijzen dat ze op ons kunnen bouwen. Corona of geen corona. Of het nou gaat om creatief meedenken over het vertalen van gezondheidsrichtlijnen naar het ontwerp van een vloer. Of het efficiënt leggen van een vloer met minder mensen in een ruimte. Wij doen er alles aan om ons niet door dit virus te laten kisten. Fastfloor Doetinchem is coronaproof. Jullie binnenkort ook?

Jeroen Veenhuis

18 augustus 2020
Delen